РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТ

всички видове вътрешни ремонти

Последно започнат ремонт на апартамент: вижте тук

Последно завършен ремонт на баня: вижте тук

 

Посетете новите ни сайтове:

www.ремонтнабаня.com и www.ремонтнаапартамент.com

ВАЖНО! При запитване за ремонт на  баня или ремонт на апартамент през контакт формата в новите ми сайтове получавате -безплатен оглед, изготвяне на оферта и 5% отстъпка от крайната цена на офертата. Благодаря.

Краят на месец април 2021г. започнахме основен ремонт на тристаен апартамент в кв. Красна поляна. При този ремонт някои от основните дейсности, които ще извършим са:

1. Къртене на баня, тоалетна, подпрозоречно, махане на паркет, махане на ламперия, къртене каси на стари врати, рязане на стара желязна дограма от двата балкона и др. Изнасяне на около 150 чувала с отпадъци, извозване с камион и контейнери.
2. Подмяна на електрическата система , като ще има прекарване на доста нови линии: към новата кухня, за климатици, слаботокова инсталация. Около 60 -70 точки.
3. ВиК – смяна на ВиК в кухня, баня и тоалетна. Подготовка за монтаж на нови радиатори с изменение на положението им спрямо сегашното.
4. Замазки на апартамента за еднакво ниво навсякъде.
5. Почистване на стени от тапети, грундиране, груба шпакловка, две фини шпакловки, шкурене, грунд, боядисване. В коридора стените ще бъдат изправени с картон на лепене, защото са много криви.
6. Таваните в хола, коридора и балконите ще бъдат окачени с картон и вата. Таваните в другите стаи ще бъдат с груба шпакловка и две фини шпакловки след нея, шкурене, грунд, латекс.
7. Изцяло нова баня и тоалетна.
8. Зидане на балконите с Итонг с цел приобщаване на този към кухнята, а другият към хола няма да се приобщава. Ще се монтира нова дограма „Саламандър“
9. Лепене на плочки в коридор и хол.
10. Монтаж на нови алуминиеви радиатори, нови интериорни врати, нова кухня.
Други…
Бонусите, които получиха Клиентите от нас са: две нови безплатни алуминиеви врати за баня и тоалетна, окачен таван от картон в коридора, монтаж на ръбохранители навсякъде, къртене на подпрозоречно, почистване в края на груби отпадъци, изнасянето им и извозването.

Започнахме основен ремонт на апартамент в началото на  2021 година в кв. Изток. В този ремонт влизат следните дейности:

 

 • Къртене – къртене на баня и тоалетна, две подпрозоречни, стена към кухня, махане на паркет от всички стаи, демонтаж врати и много други. 5 контейнера с отпадъци, изнасяне, извозване и др.
 • Електричество – изцяло нова електрическа инсталация. 100 нови ключа и контакта, прекарване на кабелите чрез къртене в бетон по стени и по пода, под замазката. Монтаж на две нови електрически табла и др.
 • ВиК – подмяна на водопровод и канализация в банята, тоалетната и кухнята. Смяна на всички вертикални, хоризонтални, подови тръби, монтаж на водомери, нови сифони, окачени тоалетни и др.
 • Дограма – монтаж  на нова висококачествена дограма “ Саламандър“.
 • Качване на материали – при този ремонт се качиха около 200 торби със замазка, пале „Итонг“, 20 листа картон, лепило за плочки – 20 торби, материали за шпакловане на стени – 20 торби, мазилка по стени -30  торби и много други…Около 8 тона материал.
 • Замазки – подовете имаха паркет, който се прибра в чували. Направи  се  замазка на целия апартамент, за да се изравни нивото му. На някои места дебелината на новата замазката достигна до 7 см.
 • Тавани – таваните са в добро състояние. Ще бъдат почистени, грундирани, груба шпакловка, две фини шпакловки, шкурене, грунд преди латекс и боядисване с латекс. В хола ще бъдат монтирани ниши с лед осветление.
 •  Стени – стените са в досто лошо състояние, като на 50% от тях се наложи да бъдат изцяло обработени с нова мазилка, защото стара я свалихме. Пак ще има груби и фини шпакловки, шкурене с машина, за да не се вдига прах, боядисване в няколко цвята.
 • Балкони – балконите ще бъдат освежени и реновирани, като ще се постави изолация на стените с прозорците.
 • Баня – банята ще бъде изпълнена по проект, като тръбите за ВиК-ато се обличат в аквапанел, правят се ниши над вградената тоалетна, монтират се нови сифони с клапи против миризми, мотажи на санитария и др.
 • Тоалетна – тоалетната беше до мокрото помещение, като стените между тях се бутнаха и се оформи едно по-голямо помещение. Всички работи по тях до завършено.
 • Кухня – в кухнята се презида стената с Итонг, за да влезем в плана с размерите и шкафовете да са на наобходимата позиция.
 •  и много други…


 

   2021 г.      2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./ 

 

 

Когато се реши започване на основен ремонт на апартамент, хората се сблъскват с редица неясноти и много въпроси свързани с тази дейност. Според отделения бюджет за ремонт , започва да се избира кой вариант и коя част от апартамента е най-добре да се ремонтира първа. Ако собствениците на жилището решат да направят банята, а в друг период дадена стая, трябва да се знае, че мръсотията по следващите ремонтни работи ще мине изцяло през новата баня. Затова моя съвет е да се прави основен ремонт, когато това е възможно, а не частични такива. Също така трябва да се знае, че ако един ремонт се прави на 4 етапа, то разходите за доставка на материал, качване, пакетиране на стаите с найлони, поръчване на контейнер за отпадъци и др, ще се повтарят на всеки етап, което води до значителна сума разтегната във времето.

 Основния ремонт се разделя на няколко основни етапа, като първо ще ги синтезирам накратко в точки, а после ще ги опиша подробно.

 

1. Оглед  и преценка на възможностите за работа, обмяна на идеи и изготвяне на оферта. При съгласие за взаимна работа се сключва договор и се определя дата за начало.

2. Къртене, чистене, изхвърляне.

3. Частична или цялостна подмяна на електрическата инсталация.

4. ВиК - водопровод и канализация, отопление.

5. Смяна на дограмата.

6. Замазки по пода според разликата в нивата по отделните стаи и коридора.

7. Мазилки по стените и таваните . Те са доста видове и се коментира с клиента дали да бъдат гипсови шпакловки, дали да е с лепен картон или с картон на конструкция. Същото и за таваните.

8. Ремонт на баня и тоалетна. Те се правят след къртене, електро, вик, подове, стени и тавани, за да не се цапат, ако се направят първи.

9. Като са готови подовете се взимат размери за интериорните врати.

10. Боядисване с летекс на стени и тавани.

11. Полагане на подови настилки- ламинат, гранитогрес, паркет и т.н.

12. След монтажа на кухнята се пристъпва към втората част на електрото, а тя е закачане на всички лампи, ключове и контакти.

13. Моя съвет е монтажа на външната врата да бъде последен, за да не се цапа вратата по време на ремонта. След нейният монтаж се оформя около нея отвътре и отвън.

14. Почистване на апартамента от всички остатъчни материали.

15. Последна ръка латекс след всички монтажи на електрото, кухнята, вратите.

 

Начална    Груб строеж    Инсталации    Измазване и дограма   Гипсокартон    Покрив   Топлоизолация   Узаконяване   Акт 14-15-16    Довършителни работи    Галерия със снимки   Ценоразпис   Изготвяне на оферта   Ремонт на баня   За контакти  

Ние в   Ние във   Мобилна версия 

 


 Ще кажа какви са стъпките по един основен ремонт  на апартамент, като гледам да не съм много досаден. Разгледайте снимките, видео клиповете на моите завършени обекти, защото смятам, че една подходяща снимка е повече от 100 думи, един видео клип - още повече. И така ще придобиете по- ясна представа за работата ми. От Галерията може да черпите идеи за Вашия ремонт. Ако Ви допадне това, което видите, може да ме поканите на оглед, където ще коментираме на място ремонтните дейности от които имате нужда, тяхната последователност, специфичност и срокове за изпълнение. Това, което предлагам е: ВиК майстор професионалист, електро специалисти, дограмаджия, фирма за интериорни врати с отстъпка, майстори шпакловчици, майстори по замазки и мазилки, майстори по монтаж на фаянс, гранитогрес и теракота, гипсокартон. Транспорт с камиони и доставка на материали, общи работници. Спестявам Ви нервите по комуникация с различни непознати майстори, организирам работата между всички звена.


 

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./

 

1. КЪРТЕНЕ-СЪБИРАНЕ-ИЗНАСЯНЕ: При къртенето в един апартамент трябва да се подхожда внимателно с електрическите кабели в стените, като преди това трябва да се спре тока и да се пусне кабел само за къртачите. В един апартамент може да се изкъртят банята и тоалетната, но може да се наложи и премахване на стени, прозорци, да се маха замазката по подовете, да се къртят плочки по коридори и кухня. Това е много трудоемка и отговорна работа, като ние разполагаме със съвестни и работливи хора, занимаващи се само с тази дейност. Къртенето по един апартамент може да отнеме от ден до две седмици работа, според нуждите на клиента. Обикновено клиентите желаят да се премахнат и старите каси на вратите, стари дюшамета, ламперии, стари мебели, кухни и т.н. Поръчват се необходимият брой контейнери, които се изхвърлят на сметното депо. Изнасянето на боклуците става със здрави чували. В частта на къртенето влиза и изрязването на железни балконски дограми и други. След изнасянето на отпадъците входа и асансьора се измитат и почистват задължително.

2. ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА: при нея може да се разглеждат нещата основно в два аспекта. Цялостна подмяна на ел. системата и частична  подмяна. Когато се прави ремонт на бяна, няма нужда да се пускат нови кабели от ел. таблото, през коридора и да се пробиват стените на банята, а се пускат удължаващи кабели за новите луни, вентилатор, лампа в огледалото. Обаче ако има нужда от нов бойлер, тогава се слага нов предпазител в таблото над входната врата, или ако няма място в таблото се сменя и самото табло. Ако по време на ремонта се сменя и кухнята, тогава почти на 100% е ноебходимо пускане на нови линии за новите електро уреди. Ако жилището е над 20 години е хубаво да се игнорира старата ел. инсталация и да се пуснат нови кабели до точките, които се посочват от клиента, със задължителна смяна на таблото с бушоните. Съветвам ви да  не давате пари за проектант при изготвянето на ел. инсталация, освен ако нямате силното желание да го направите, а с моя помощ да уточним всички точки за ключове, контакти и лампи по жилището. Така ще сепестите от 1000 до 1500 лв, за проекти. Ориентировъчно цената за нова ел. инсталация за труд + материал е: гарсониера - 1000-1500 лв. двустаен апартамент - 2000-2500 лв, тристаен апартамент- 3000-3500 лв. Ако в ремонта на апартамент ще бъде използван картон за изправянето на стените, тогава ел. кабелите няма нужда да се вкопават в стените, което ще ви спести първо пари за къртене на канали в стените - около -500-600 лв. и второ пълнененето на тези канали и заравняването им. Най-удачно и почти задължително е поне в коридора, от където започват всичко нови кабели/ таблото над вратата/ да се направи окачен таван от картон,под който да останат новите снопове жици.

 

Ремонт на тристаен апартамент в кв."Люлин 9"  1.04.2017 г.

   

Ремонт на тристаен апартамент в кв." Банишора" 25.09.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

3.ВиК -ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ:В тези услуги също влиза широк спектър от дейности. От обкновена смяна на мивка и сифон, до прекарване на нова инсталация през целия апартамент до дадена точка за бъдеща кухня или каквото е необходимо.

 Какво се прави обикновено при нашите ремонти? При ремонт на баня се подменят всички хоризонтални тръби и се определят новите изходи за душ, мивка и тоалетна, според изработения проект. Сменят се тръбите в пода и се нагласят местата на новите сифони, обикновено един линеен под душа и един обикновен под мивката или тоалетната. Смяна на водомери. При нужда се подменят вертикалните тръби/ може да са и каменинови/, като за това е необходим достъп до съседните апартаменти, защото съединяването на тръбите става при съседите. Когато имаме промяна на функциалността на помещенията в апартамента, т.е. изнасяне на кухня на балкон, местене на кухня в хол и подобни, тогава се пуска ВиК по пода , като се кърти замазката и част от плочата, за да могат да се положат тръбите с точния наклон за изтичане на водата обратно. Захранването на кухнята пък става с тръби, които минават по стените или тавана. При ВиК се включват и всички дейности свързани с монтажа на мивки, душове, тоалетни и т.н. Също така , когато се налага смяна на старите радиатори се използват тези водопроводни услуги, за да се изрежат и затапят радиаторните тръби, като това става при предварително източване на водата , заедно с наблюдението на домоуправителя и наш специалист, от абонатната в мазето. Монтажът на радиатори, лири в баня , окачване на бойлер, стандартен или проточен, също влиза в тези ВиК работи.

Ремонт на 3 бани в кв."Изток" 26.08.2017г.

   

Ремонт на баня в кв. "Люлин" 6

08.08. 2017 г.

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

4. Монтажът на дограмата е едно от първите неща, който трябва да се направят при започването на основен ремонт  на апартамент. Ако има да се приобщава балкон, то трябва да се подзида с Итонг, защото на Итонга ще стъпи новата дограма, монтира се дограмата, след това се маха старата дограма между балкона и стаята и се кърти подпрозоречното/при желание/.Това се прави с цел да не седи отворен апартамента и то особено през студените месеци, когато може и да вали. Дограмата се монтира в началото, защото покрай нея започва обръщане с картон, фибран, мазилка или друго, и след това се изправят и оформят стените около нея. Ако се предвижда слагането на окачени тавани от картон на балконите или стаите, то се казва на дограмаджията, че ще има такива тавани, и той монтира по-дебел горен профил, за да не се застъпи стандартният профил от окачения таван и да стигне до стъклото, като по този начин би се загубил естетическия вид на дограмата. На пазара има много фирми предлагащи дограма. Аз работа с фирма, която се е доказала с времето и се включват в ремонтния процес с отговорност и коректност. Трябва да има синхрон между майсторите по ремонта на апартамента и тези, които поставят дограмата. За цени и профили няма да говоря, всеки прави своя избор според бюджета си. Хубаво е да е над четири камерна и с всесезонно стъкло, като минимални изисквания. Комарници, первази, цвят, газ Аргон в стъклопакета – всичко е въпрос на предпочитания и бюджет.

 

 

Ремонт на баня в кв."Овча купел 2" 20.09.2017г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Западен парк" 01.10.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук.

 

Ремонт на къща в кв."Банкя" 20.09.2017г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Св. Троица" 10.08.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

Ремонт на апартамент в кв." Гео Милев" 19.06.2017 г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Свобода" 27.07.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Строеж на къща в кв. "Филиповци"

   

24.05.2017 г. Ремонт на апартамент  в  кв. "Борово"

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

15.04.2017 г. Ремонт на баня  в кв."Зона Б 5"

   

18.04.2017 г. Ремонт на къща в        кв. "Бояна"

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

14.06.2017 г. Ремонт на баня кв."Люлин"

   

18.04.2017 г. Ремонт на апартамент в Център  ул. "Гешов"

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

10.02.2017 г. Ремонт на апартамент в кв."Овча купел"

   

11.04.2017 г. Ремонт на апартамент в Център  ул. "Бурмов"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

15.01.2017 г. Баня и тоалетна в кв."Овча купел"

   

15.01.2017 г. Баня и тоалетна в кв."Надежда"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

 Повече за ремонта тук .

 

 07.10.2016 г. НАЧАЛО НА РЕМОНТ  НА БАНЯ В КВ. "МАН. ЛИВАДИ" 2

   

10.01.2017 г. Ремонт на стилна баня в кв." Овча купел"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

www.facebook.com/remontnabanq

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./