РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТ

всички видове вътрешни ремонти

Посетете новите ни сайтове: www.ремонтнабаня.com и www.ремонтнаапартамент.com

 

 

 Когато се реши започване на основен ремонт на апартамент, хората се сблъскват с редица неясноти и много въпроси свързани с тази дейност. Според отделения бюджет за ремонт , започва да се избира кой вариант и коя част от апартамента е най-добре да се ремонтира първа. Ако собствениците на жилището решат да направят банята, а в друг период дадена стая, трябва да се знае, че мръсотията по следващите ремонтни работи ще мине изцяло през новата баня. Затова моя съвет е да се прави основен ремонт, когато това е възможно, а не частични такива. Също така трябва да се знае, че ако един ремонт се прави на 4 етапа, то разходите за доставка на материал, качване, пакетиране на стаите с найлони, поръчване на контейнер за отпадъци и др, ще се повтарят на всеки етап, което води до значителна сума разтегната във времето.

 Основния ремонт се разделя на няколко основни етапа, като първо ще ги синтезирам накратко в точки, а после ще ги опиша подробно.

 

1. Оглед  и преценка на възможностите за работа, обмяна на идеи и изготвяне на оферта. При съгласие за взаимна работа се сключва договор и се определя дата за начало.

2. Къртене, чистене, изхвърляне.

3. Частична или цялостна подмяна на електрическата инсталация.

4. ВиК - водопровод и канализация, отопление.

5. Смяна на дограмата.

6. Замазки по пода според разликата в нивата по отделните стаи и коридора.

7. Мазилки по стените и таваните . Те са доста видове и се коментира с клиента дали да бъдат гипсови шпакловки, дали да е с лепен картон или с картон на конструкция. Същото и за таваните.

8. Ремонт на баня и тоалетна. Те се правят след къртене, електро, вик, подове, стени и тавани, за да не се цапат, ако се направят първи.

9. Като са готови подовете се взимат размери за интериорните врати.

10. Боядисване с летекс на стени и тавани.

11. Полагане на подови настилки- ламинат, гранитогрес, паркет и т.н.

12. След монтажа на кухнята се пристъпва към втората част на електрото, а тя е закачане на всички лампи, ключове и контакти.

13. Моя съвет е монтажа на външната врата да бъде последен, за да не се цапа вратата по време на ремонта. След нейният монтаж се оформя около нея отвътре и отвън.

14. Почистване на апартамента от всички остатъчни материали.

15. Последна ръка латекс след всички монтажи на електрото, кухнята, вратите.

 

 09.10.2019 г. Завършен цялостен ремонт на тристаен апартамент в квартал " Света троица". Започна се с къртене на стара баня и тоалетна, стари врати, къртене на стена към балкон и др. Изцяло нова електрическа инсталация със седемдесет нови ключа и контакта, климатици, печка, съдомиялна, пералня, бойлер...Ново ВиК в кухня, баня, тоалетна. Повече за ремонта тук.

 

Начална    Груб строеж    Инсталации    Измазване и дограма   Гипсокартон    Покрив   Топлоизолация   Узаконяване   Акт 14-15-16    Довършителни работи    Галерия със снимки   Ценоразпис   Изготвяне на оферта   Ремонт на баня   За контакти  

Ние в   Ние във   Мобилна версия 

 


 Ще кажа какви са стъпките по един основен ремонт  на апартамент, като гледам да не съм много досаден. Разгледайте снимките, видео клиповете на моите завършени обекти, защото смятам, че една подходяща снимка е повече от 100 думи, един видео клип - още повече. И така ще придобиете по- ясна представа за работата ми. От Галерията може да черпите идеи за Вашия ремонт. Ако Ви допадне това, което видите, може да ме поканите на оглед, където ще коментираме на място ремонтните дейности от които имате нужда, тяхната последователност, специфичност и срокове за изпълнение. Това, което предлагам е: ВиК майстор професионалист, електро специалисти, дограмаджия, фирма за интериорни врати с отстъпка, майстори шпакловчици, майстори по замазки и мазилки, майстори по монтаж на фаянс, гранитогрес и теракота, гипсокартон. Транспорт с камиони и доставка на материали, общи работници. Спестявам Ви нервите по комуникация с различни непознати майстори, организирам работата между всички звена.


 

НОВО! РЕМОНТИ 2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./

 

1. ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА: при нея може да се разглеждат нещата основно в два аспекта. Цялостна подмяна на ел. системата и частична  подмяна. Когато се прави ремонт на бяна, няма нужда да се пускат нови кабели от ел. таблото, през коридора и да се пробиват стените на банята, а се пускат удължаващи кабели за новите луни, вентилатор, лампа в огледалото. Обаче ако има нужда от нов бойлер, тогава се слага нов предпазител в таблото над входната врата, или ако няма място в таблото се сменя и самото табло. Ако по време на ремонта се сменя и кухнята, тогава почти на 100% е ноебходимо пускане на нови линии за новите електро уреди. Ако жилището е над 20 години е хубаво да се игнорира старата ел. инсталация и да се пуснат нови кабели до точките, които се посочват от клиента, със задължителна смяна на таблото с бушоните. Съветвам ви да  не давате пари за проектант при изготвянето на ел. инсталация, освен ако нямате силното желание да го направите, а с моя помощ да уточним всички точки за ключове, контакти и лампи по жилището. Така ще сепестите от 1000 до 1500 лв, за проекти. Ориентировъчно цената за нова ел. инсталация за труд + материал е: гарсониера - 1000-1500 лв. двустаен апартамент - 2000-2500 лв, тристаен апартамент- 3000-3500 лв. Ако в ремонта на апартамент ще бъде използван картон за изправянето на стените, тогава ел. кабелите няма нужда да се вкопават в стените, което ще ви спести първо пари за къртене на канали в стените - около -500-600 лв. и второ пълнененето на тези канали и заравняването им. Най-удачно и почти задължително е поне в коридора, от където започват всичко нови кабели/ таблото над вратата/ да се направи окачен таван от картон,под който да останат новите снопове жици.

 

Ремонт на тристаен апартамент в кв."Люлин 9"  1.04.2017 г.

   

Ремонт на тристаен апартамент в кв." Банишора" 25.09.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

Ремонт на 3 бани в кв."Изток" 26.08.2017г.

   

Ремонт на баня в кв. "Люлин" 6

08.08. 2017 г.

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

Ремонт на баня в кв."Овча купел 2" 20.09.2017г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Западен парк" 01.10.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук.

 

Ремонт на къща в кв."Банкя" 20.09.2017г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Св. Троица" 10.08.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

Ремонт на апартамент в кв." Гео Милев" 19.06.2017 г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Свобода" 27.07.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Строеж на къща в кв. "Филиповци"

   

24.05.2017 г. Ремонт на апартамент  в  кв. "Борово"

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

15.04.2017 г. Ремонт на баня  в кв."Зона Б 5"

   

18.04.2017 г. Ремонт на къща в        кв. "Бояна"

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

14.06.2017 г. Ремонт на баня кв."Люлин"

   

18.04.2017 г. Ремонт на апартамент в Център  ул. "Гешов"

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

10.02.2017 г. Ремонт на апартамент в кв."Овча купел"

   

11.04.2017 г. Ремонт на апартамент в Център  ул. "Бурмов"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

15.01.2017 г. Баня и тоалетна в кв."Овча купел"

   

15.01.2017 г. Баня и тоалетна в кв."Надежда"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

 Повече за ремонта тук .

 

 07.10.2016 г. НАЧАЛО НА РЕМОНТ  НА БАНЯ В КВ. "МАН. ЛИВАДИ" 2

   

10.01.2017 г. Ремонт на стилна баня в кв." Овча купел"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

www.facebook.com/remontnabanq