РЕМОНТ НА БАНЯ -

всички видове вътрешни ремонти 0888-80-17-16

 

 

ВАЖНО! БЕЗПЛАТНА  ВРАТА С ВСЕКИ ОСНОВЕН РЕМОНТ НА БАНЯ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

Привет.
До края на 2020 г. всеки клиент, решил да прави банята си с нас, получава като безплатен бонус към ремонта :
1. Безплатно къртене и изрязване на стара желязна каса на врата на банята и изхвърляне! Стойност извън промоцията - 100 лв.
2. Безплатна врата за банята! Стойност извън промоцията- 300 лв.
3. Оформяне на отвора след поставяне на новата врата с плочки и метални лайсни! Стойност извън промоцията- 100 лв.
Нашият екип Ви пожелава спокойно и красиво лято!

Валидност: 9.07 – 31.12

ВАЖНО! При запитване за ремонт на  баня или ремонт на апартамент през контакт формата в новите ми сайтове получавате - безплатен оглед, изготвяне на оферта и 5% отстъпка от крайната цена на офертата. Благодаря.

Посетете новите ни сайтове: www.ремонтнабаня.com и www.ремонтнаапартамент.com

 

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./ 

 

 

 

01.04.2020 г. Завършихме основен ремонт на баня, който беше част от основен ремонт на апартамент в кв. Яворов. При този ремонт на мокрото помещение се извършиха следните дейности: къртене на стари плочки по стени и под, демонтаж на стари санитарии, изправяне на стени с гипсокартон и оформяне на декоративна ниша, задаване на наклон на пода чрез нова замазка, лепене на плочки по стени и под, нов окачен таван с луни, монтаж на санитария, монтаж на нова врата. Повече за ремонта тук.


 

 

        І-ви етап . Прави се демонтаж на тоалетна , душ и всичката санитария , които се намират в помещението

ІІ-ри етап. Извършва се изкъртване на боя от стени , стари плочки , теракот ,като това става до плоча. Премахват се стари и ръждясали тръби

ІІІ-ти етап Полагат се тръби по ВиК инсталацията. Поставянето на нов водопровод и канализация става по предварително направен проект. За препоръчване е поставянето на новите полипропиленови  тръби , които с новата  си технологична формула са по –здрави и с по – голям гаранционен срок Полагат се кабели по ел. Инсталацията , като предварително се уточняват къде ще са ключове , отдушник, осветителни тела , вкл. Дали ще има окачен таван и дали ще се поставят лунички.

ІV-ти етап Полагане на замазка  , като много внимателно се преценява къде ще се поставят отделните санитарни уреди и сифони, за да бъде направена правилната нивелация

V-ти етап Поставяне на хидроизолация.  Такава е желателна , за да се избегне вероятността от образуване на мухъл в банята

VІ ти етап е поставянето на плочки по стени и под. Важно при поставянето е направата на фуга. Тя се налага , за да поеме разширението  / свиването  получаващо се при температурните разлики. Фугата защитава и от проникването на влага.

VІІ етап Следва изграждането на окачен таван , който може да бъде в различни варианти като тип , с или без лунички и т.н. според желанието на клиента.

VІІІ етап Като последен етап е монтаж на контакти и санитарни уреди – тоалетна , мивка , душ кабина или вана

 

 

Здравейте. :-) Начина ми за работа по ремонт на баня е следният: след покана от Ваша страна, идвам до обекта и взимам точните размери. Обсъждаме всичко , което е необходимо по ремонта на банята. Започваме от нуждата от къртене на  плочките по стени и под, демонтажа на старите мивка, тоалетна, душ и др. Коментираме дали ще се сменя ВиК по стените и пода, ако има нужда дали ще се сменят и вертикалните тръби. Дали ще се запазват местата на мивка, тоалетна, душ или ще искате да се местя другаде. Определяме броя на сифоните- един или два, линеен или обикновен. Ще има ли нужда от "куфари" за скриване на тръби за парно. Говорим за начина на изправяне на стените след къртенето. Дали да бъде с гипсокартон или мазилка. Тавана окачен от картон с луни, Хънтър или обикновена шпакловка. Коментираме големината  и видовете плочки по стените и пода, монтажа на санитарията и аксесоарите. 

 След това изготвям оферта, която Ви я пращам по майл или Вайбър. Ако цената е добра за Вас, сключваме договор и определяме начална дата за ремонта./ обикновено съм зает напред за 2-3 месеца, което го казвам още на първото обаждане към мен, за да не Ви губя времето, ако имате спешна нужда от ремонт или гоните Ваши срокове/. Ремонта на банята продължава около две седмици. От къртенето и изхвърлянето на материалите в контейнер, минаването на ВиК и електро, през замазките и мазилките, изправянето на стените, лепенето на плочки, монтаж на санитария, до финалното почистване от ремонтни отпадъци. Заплащането става на три вноски, които са упоменати в договора. Работя с три години гаранция. Всички наши клиенти получават бонус цялостна хидроизолация по стени и под и хидро лента по ъглите на мокрото помещение. В крайната цената която получавате с офертата влизат материалите по ремонта: ВиК, електро, замазка, мазилка, картон, лепило за картон, лепило за плочки, фугираща смес, лайсни за ръбовете. Вие трябва да доставите плочките за пода и стените, мивката, душа, тоалетната, вентилатор, осветителни тела, шкаф, аксесоари.

 

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./ 

 

 

 

 

І-ви и II - и етап по ремонт на баня включват в себе си демонтаж и къртене. Започва се демонтирането на тоалетната чиния, която, ако не е много здраво залепена и в сравнително добро състояние, може да се запази и ползва на друго място/на вила, на село и т.н/. Същото се отнася и за мивката и за смесителя, душа, бойлера. Ако Клиента сметне, че са за изхвърляне, то те биват изнасяни в контейнера. Махат се старите шкафове, огледала, ако има стар окачен таван, стари сифони и т.н. Къртят се плочките от стените, като в панелните блокове падат понякога плочките с лепилото, но ако ремонта на банята е в по-стара кооперация, или в жилище, което има дебела мазилка под самите плочки, тогава доста често се налага и свалянето на самата мазилка до тухла, защото мазилка е ронлива и върху нея  не може да се работи. Плочките по пода, ако са здрави може да не се къртят, но при условие, че няма да се подменя ВиК-то в пода и няма да се слагат нови сифони. Ако се налга смяна на ВиК и нови сифони, то плочките биват отстранявани, а дори и понякога и цялата замазка или мозайка под тях. На тези два етапа имаме махнати всички стари аксесоари, почистени стени до здраво, и подготвени подове. Следва третит етап.

ІІІ-ти етап - ВиК След махането  на плочки следва смяна на старите тръби, които са в стените под плочките. Смяна по хоризонталата на всичко стара и извеждане на нови крайни точно съобразени с новите проекти по банята. Може мивката да е на ново място, душа да се премести на отсрещната стена. Обикновено тоалетната запазва своето място, като от моноблок се преминава на скрито казанче с окачена тоалетна. Често се налага смяна на вертикалните тръби, като за тази операция е нужно съгласието на комшиите от съседните етажи. В пода също  може да се наложи махане на старите тръби и полагане на нови, като се сменят и старите сифони, вече се използват почти на всякъде линейни сифони, които се  монтират около душа. При желание може и да се остави още един сифон в центъра на мокрото помещение. Старите кооперации имат каменинови тръби. Те биват заменяни с нови пвц такива. В този етап са прокарват и изводи за бойлер, ако ще има такъв, пускат се пътища и за пералня, биде, хигиенен душ.

 

ІV-ти етап- Пода в банята: може да се лепят плочки директно върху старите, ако те са здрави и клиента желае, но е препоръчително да се махнат старите плочки, да се направи нова замазка към един или два сифона, да се положи хидроизолация, и след това да се положат новите подови плочи. Обикновено в пода на банята се полага един линеен сифон, който е под душа , и един сифон, който е извън душовото пространство/ или под мивката или централно на банята/. Когато има два сифона, наклоните са осезаеми, когато има само един сифон под душа, нивото в останалата част на банята е равно, и човек няма усещането за наклонен под.

 

 

 Обобщено и накратко за цените за ремонт по банята:

1. Къртене на баня - от 100 до 450 лв.
2. ВиК по баня - от 100 до 600 лв.
3. Мазилка или ГК по стени - около 300 лв.
4. Плочки по стени - от 350 до 700 лв.
5. Под - замазка за наклони и лепене на плочки и монтаж сифони - от 200 до 450 лв.
6. Окачен таван - от 190 до 390 лв.
7. Монтаж на санитария и аксесоари - от 150 ...нагоре , зависи от нещата...душ кабина, вана и т.н.
8. Електро - от 100 до 300 лв.


 По нашироко описани нещата:

 Позната ли ви е тази ситуация?

 „Искаме да си ремонтираме банята. Събрали сме 2000 лв, но не знаем дали ще ни стигнат. Трябва да се сменят плочките и тоалетната чиния и мивката. Батерията на душа също така е за смяна. Вратата на банята засега няма да се сменя. Майстор каза, че за 700 лева ще направи всичко това…

Това са съвсем нормални разсъждения. Ако решите сами да доведе нещата докрай обикновено започвате да търсите магазини и майстори, да сравнява цени и да се вслушвате или не в съветите на познати, вече минали по този път. Ако имате търпението да прочетете дадените по-долу съвети от професионалисти в тази област можете да си спестите по наша преценка до 90% от времето и до 40% от разходите в това начинание, като естествено това нищо не ви струва.

РЕШЕНИЕ:

 Ето ви едно от възможните решения в две части:

 Първа част: Минимум на минимума:

 Една стандартна баня – с размери 2,20м х 1,70м – има около 20м2 фаянс и теракота при височина на плочките до височината на вратата, и 24м2 плочки при височина до тавана. Тази квадратура е чиста, в нея не е предвидена загубата при рязане, оформяне на отвори, т.нар. фира. Нормално е за всеки вид плочки да се предвиди допълнително количество. Колко е то, зависи от качеството на плочите, квалификацията на изпълнителя, колко чупки има по стените и др. Всеки конкретен случай е различен. Но за ориентир чистото количество може да се увеличи с 10%. (В наръчниците за строителни норми този процент е 3,5% за фаянс с размери 15/15 см, но не го препоръчваме, защото според нас се отнася за големи повърхности с проста форма какъвто не е нашият случай.) И така колко плочки – 20м2 х 1,1 = 22м2.

22м2 х 18 лв/м2 – 396лв

 Това са цени от средно ниво на качествени български облицовъчни материали. Тази цена може да се завиши заради – декоративни лайстни от PVC примерно 2бр х 7лв = 14лв, декоративна капачка за подов сифон – 12 лв, цветна фуга за плочки – 10 лв, ревизионен PVC капак за водомери 20/30 см – 14 лв, лепило за плочки – 5 торби от 25кг х 9 лв – 45 лв. Тоалетна чиния тип-Моноблок на Fayans – 125 лв/бр, мивка Fayans – 45 лв, Батерия за мивка и душбатерия на Vidima- 2 х 75 лв = 150 лв. Монтажен комплект за мивка – 12 лв, сифон за мивка – гъвкав – 5 лв. Монтажен комплект за моноблок 5лв. Гъвкава връзка за моноблок – 17 лв. Секретно кранче – 12 лв. Транспорт на горните материали поне 50 лв. Труд, стоварване и качване на материали и оборудване – 20 лв. И така минималната сума за материали, оборудване и транспорт е 910 лв. Монтаж на плочки от средно квалифициран майстор фаянсяджия – 20м2 х 25 лв/м2 = 500 лв, Монтаж санитарно оборудване – 100 лв. Общо труд – 600лв. Или 1500 лв всичко.

 Втора част: Незадължителни, но може би неизбежни неща:

 Във втората част са показани незадължителните, но може би необходими допълнителни неща: 1. Сваляне на стари плочки и изхвърляне и извозване на отпадъци. 2. Направа на мазилка по стени и замазка по пода преди лепенето на плочките. Ако за точка 1 и 2 наемете работници – към сметката добавете още 580 лв за труд и материали. 3.Водопроводът и каналът остават на старите си места без да се преработват – ако се преработват предвидете още 200 лв минимум. 4. Таванът не се ремонтира – ако се ремонтира – за гипскартон още 150 - 250 лв. 5. Не е включена нова лира за баня – ако се слага,предвидете минимум още 180 лв за доставка и монтаж. 6. Ел.инсталацията не се променя. 7.Вратата за банята не се сменя. 8. Не е предвидена вана. 9. Не е предвидена душкабина. 10. Гаранцията за изпълнение е до момента на разплащането с майсторите.
За да се включете в бюджета от 2000 лв, преценете от втората част на примера кое ще си свършите сами и кое ще възложите на работниците.

1. Фаянс 20-30 лв/кв - труд и материал
2. Теракот 25 - 35 лв/кв - труд и материал
3. Подмяна на ВиК с полипропилен 20лв/точ + 1лв/л-м
4. Направа на нов водопровод - 20 лв/точ + 1лв/л-м
5. Направа на канал ф50 мм - 15 лв точка
6. Направа на канал ф110 мм - 20 лв точка
7. Монтаж на водомер - 15 лв бр.
8. Монтаж на спирателен кран 1/2”-10 лв бр.
9. Монтаж на спирателен кран 3/4” -10 лв бр.
10. Тоалетна чиния обикновена -30 лв бр.
11. Тоалетна чиния моноблок - 50 лв бр.
12. Мивка -20 лв бр.
13. Биде - 30 лв бр.
14. Бойлер -55 лв бр.
15. Пералня - 20 лв бр.
16. Вентилатор за баня - 20 лв бр.
17. Вана готова от 80 лв до 100 лв бр.
18. Душ кабина от 80 лв до 100 лв бр.
19. Душ батерия - 25 лв бр.
20. Шкаф мивка -30 лв бр.
21. Преградна завеса 10 лв бр.
22. Вградено казанче 100 лв бр.
23. Вратичка за водомер 15 лв бр.
24. Душ корито 40 лв бр.
25. Замазка по пода за даване на наклон към сифон/ или два сифона/ и след къртене на плочки - 150 лв.
26. Мазилка по стени след къртене на плочки - 18 лв./кв.м.

27. Обличане на вгр. казанче с гипсокартон и метални лайсни по ръбовете - 100 лв.

 Всеки обект си има своите особености и не може да се слага под общ знаменател с другите. Това са ориентировъчни цени. Можем да Ви направим абсолютно точна оферта след оглед на място.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво Ви спестяваме: 
1. Подтискащата гледка на една разкъртена или незавършена баня. 
2. Качването на материали до N-тия етаж или къртенето и изнасяне на старите плочки и тоалетни чинии. 
3. Търсенето на различни специалисти за водопровода, отоплението, електрото и вентилацията. Нашите специалисти са на разположение за изпълнение със съответната гаранция. 
4. Вашето време и нерви от общуване със случайни майстори – безкрайно бавни, на които може да станете чираци с вашето чистене, носене на материали, кафета и бира. 
5. Ежедневното почистване след работа и разправията със съседите за нарушеното им спокойствие. 

 

https://www.facebook.com/remontnabanq/

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./