РЕМОНТ НА БАНЯ

фирма за ремонт на баня

майстор за ремонт на баня

всички видове вътрешни ремонти 0888-80-17-16

 

ВАЖНО! При запитване за ремонт на  баня или ремонт на апартамент през контакт формата в новите ми сайтове получавате - безплатен оглед, изготвяне на оферта и при съвместна работа- безплатна врата или къртене - при направа на основен ремонт на банята. Посетете новите ни сайтове: www.ремонтнабаня.com и www.ремонтнаапартамент.com. Благодаря.

 

 

Завърших основен ремонт на баня в центъра на София на 17.09.2021 г. Започнахме с къртенето на плочките и под плочките видяхме , че има стара мазилка, която също я премахнахме, за да стигнем до здрава основа. ВиК-ато беше изцяло подменено с ново. Изправихме стените с водоустойчив картон, като го намазахме след това с висок клас хидроизолация. Изолация положихме по пода, след направената замазка към сифона. Добър майстор за фаянс постави плочките по пода и стените. Напрахме окачен таван от картон с луни, монтирахме тоалетната, мивка, дух, смесители. Клинетите получиха от нас безплатна врата. Ремонта проключи в рамките на две седмици.

 

 

 Този ремонт на баня беше част от основен ремонт на апартамент в кв. Връбница Като започнахме да къртим плочките в баня и после старата мазилка по стените в коридора видяхме, че стените на банята са в много лошо състояние, което доведе до нуждата да съборим цялата баня. После направихме нови стени от двоен и водоустойчив картон, като ВиК-то го пуснхаме в самите стени. После задахме необходимите наклони по пода със замазка към сифоните, очачен таван с луни, лепене на плочки, монтаж на санитария. Срок за изпълнение на тази баня - три седмици, със правенето на новите стени.

 

 

 

 

 

 

 Май месец 2021 г. завършихме основен ремонт на баня в София в кв. Стрелбище, апартамент ново строителство. Стените бяха прави, затова грундирахме двойно преди да започнем да лепим плочките. Направихме тавана, по пода се наложи преработка на тръбите.  Ъглите по баните ги заършихме е метални лайсни. Банята е издържана в бели и сини класически тонове. Монтаж на душ, мивка, тоалетна, вана зидана и други. Срок на изпълнение - 10 дена.

 

 

 ВАЖНО! БЕЗПЛАТНА  ВРАТА С ВСЕКИ ОСНОВЕН РЕМОНТ НА БАНЯ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

Привет.
До края на 2020 г. всеки клиент, решил да прави банята си с нас, получава като безплатен бонус към ремонта :
1. Безплатно къртене и изрязване на стара желязна каса на врата на банята и изхвърляне! Стойност извън промоцията - 100 лв.
2. Безплатна врата за банята! Стойност извън промоцията- 300 лв.
3. Оформяне на отвора след поставяне на новата врата с плочки и метални лайсни! Стойност извън промоцията- 100 лв.
Нашият екип Ви пожелава спокойно и красиво лято!

Валидност: 9.07 – 31.12 

 

бани 2021 г. бани 2020 г.   бани 2019 г.   бани 2018 г.

видео галерия

нашият Ютуб

 

 

бани 2017 г.   бани 2016 г.  за контакти

снимкова галерия

нашият Фейсбук

Първи етап - Прави се демонтаж на тоалетна , душ и всичката санитария , които се намират в помещението.

Втори етап - Извършва се начукване на боя от стени , къртене на стари плочки , теракот, като това става до плоча или до тухла. Премахват се стари и ръждясали тръби.

Трети етап - Полагат се тръби по ВиК инсталацията. Поставянето на нов водопровод и канализация става по предварително направен проект. За препоръчване е поставянето на новите полипропиленови  тръби , които с новата  си технологична формула са по –здрави и с по – голям гаранционен срок Полагат се кабели по ел. Инсталацията , като предварително се уточняват къде ще са ключове , отдушник, осветителни тела , вкл. Дали ще има окачен таван и дали ще се поставят лунички.

Четвърти етап - Полагане на замазка  , като много внимателно се преценява къде ще се поставят отделните санитарни уреди и сифони, за да бъде направена правилната нивелация.

Пети етап - Поставяне на хидроизолация. Такава е желателна , за да се избегне вероятността от образуване на мухъл в банята.

Шести етап - поставянето на плочки по стени и под. Важно при поставянето е направата на фуга. Тя се налага , за да поеме разширението  / свиването  получаващо се при температурните разлики. Фугата защитава и от проникването на влага.

Седми етап - Следва изграждането на окачен таван , който може да бъде в различни варианти като тип , с или без лунички и т.н. според желанието на клиента.

Осми етап - Като последен етап е монтаж на контакти и санитарни уреди – тоалетна , мивка , душ кабина или вана.

 

 

Начина ми за работа по ремонт на баня е следният: след покана от Ваша страна, идвам до обекта и взимам точните размери. Обсъждаме всичко , което е необходимо по ремонта на банята. Започваме от нуждата от къртене на  плочките по стени и под, демонтажа на старите мивка, тоалетна, душ и др. Коментираме дали ще се сменя ВиК по стените и пода, ако има нужда дали ще се сменят и вертикалните тръби. Дали ще се запазват местата на мивка, тоалетна, душ или ще искате да се местя другаде. Определяме броя на сифоните- един или два, линеен или обикновен. Ще има ли нужда от "куфари" за скриване на тръби за парно. Говорим за начина на изправяне на стените след къртенето. Дали да бъде с гипсокартон или мазилка. Тавана окачен от картон с луни, Хънтър или обикновена шпакловка. Коментираме големината  и видовете плочки по стените и пода, монтажа на санитарията и аксесоарите. 

 

 След това изготвям оферта, която Ви я пращам по майл или Вайбър. Ако цената е добра за Вас, сключваме договор и определяме начална дата за ремонта./ обикновено съм зает напред за 2-3 месеца, което го казвам още на първото обаждане към мен, за да не Ви губя времето, ако имате спешна нужда от ремонт или гоните Ваши срокове/. Ремонта на банята продължава около две седмици. От къртенето и изхвърлянето на материалите в контейнер, минаването на ВиК и електро, през замазките и мазилките, изправянето на стените, лепенето на плочки, монтаж на санитария, до финалното почистване от ремонтни отпадъци. Заплащането става на три вноски, които са упоменати в договора. Работя с три години гаранция. Всички наши клиенти получават бонус цялостна хидроизолация по стени и под и хидро лента по ъглите на мокрото помещение. В крайната цената която получавате с офертата влизат материалите по ремонта: ВиК, електро, замазка, мазилка, картон, лепило за картон, лепило за плочки, фугираща смес, лайсни за ръбовете. Вие трябва да доставите плочките за пода и стените, мивката, душа, тоалетната, вентилатор, осветителни тела, шкаф, аксесоари. 

 

Първи и втори етап - включват в себе си демонтаж и къртене. Започва се демонтирането на тоалетната чиния, която, ако не е много здраво залепена и в сравнително добро състояние, може да се запази и ползва на друго място/на вила, на село и т.н/. Същото се отнася и за мивката и за смесителя, душа, бойлера. Ако Клиента сметне, че са за изхвърляне, то те биват изнасяни в контейнера. Махат се старите шкафове, огледала, ако има стар окачен таван, стари сифони и т.н. Къртят се плочките от стените, като в панелните блокове падат понякога плочките с лепилото, но ако ремонта на банята е в по-стара кооперация, или в жилище, което има дебела мазилка под самите плочки, тогава доста често се налага и свалянето на самата мазилка до тухла, защото мазилка е ронлива и върху нея  не може да се работи. Плочките по пода, ако са здрави може да не се къртят, но при условие, че няма да се подменя ВиК-то в пода и няма да се слагат нови сифони. Ако се налга смяна на ВиК и нови сифони, то плочките биват отстранявани, а дори и понякога и цялата замазка или мозайка под тях. На тези два етапа имаме махнати всички стари аксесоари, почистени стени до здраво, и подготвени подове. Следва третит етап.

 

     

Трети етап - ВиК След махането  на плочки следва смяна на старите тръби, които са в стените под плочките. Смяна по хоризонталата на всичко стара и извеждане на нови крайни точно съобразени с новите проекти по банята. Може мивката да е на ново място, душа да се премести на отсрещната стена. Обикновено тоалетната запазва своето място, като от моноблок се преминава на скрито казанче с окачена тоалетна. Често се налага смяна на вертикалните тръби, като за тази операция е нужно съгласието на комшиите от съседните етажи. В пода също  може да се наложи махане на старите тръби и полагане на нови, като се сменят и старите сифони, вече се използват почти на всякъде линейни сифони, които се  монтират около душа. При желание може и да се остави още един сифон в центъра на мокрото помещение. Старите кооперации имат каменинови тръби. Те биват заменяни с нови пвц такива. В този етап са прокарват и изводи за бойлер, ако ще има такъв, пускат се пътища и за пералня, биде, хигиенен душ.

 

     

Четвърти етап- Пода в банята: може да се лепят плочки директно върху старите, ако те са здрави и клиента желае, но е препоръчително да се махнат старите плочки, да се направи нова замазка към един или два сифона, да се положи хидроизолация, и след това да се положат новите подови плочи. Обикновено в пода на банята се полага един линеен сифон, който е под душа , и един сифон, който е извън душовото пространство/ или под мивката или централно на банята/. Когато има два сифона, наклоните са осезаеми, когато има само един сифон под душа, нивото в останалата част на банята е равно, и човек няма усещането за наклонен под.

 

 

 

Обобщено и накратко за цените за ремонт на стандартна панелна баня - 19 кв.м. стени и 3 кв.м. под

1. Къртене на баня - от 100 до 450 лв.
2. ВиК по баня - от 100 до 600 лв.
3. Мазилка или ГК по стени - около 300 - 400 лв.
4. Плочки по стени - от 600 до 1500 лв. според големината, цветовете, формите/ плочки 20см./50 см. - 35 лв кв.м.; плочи 120 см./120 см. - 90 лв. кв.м
5. Под - замазка за наклони и лепене на плочки и монтаж сифони - от 300 до 450 лв.
6. Окачен таван - от 190 до 390 лв.
7. Монтаж на санитария и аксесоари - от 150 ...нагоре , зависи от нещата...душ кабина, вана и т.н. до към 600 лв.
8. Електро - от 100 до 300 лв.


По нашироко описани нещата:

Позната ли ви е следната ситуация?

„ Искаме да си ремонтираме банята. Събрали сме 2500 лв, но не знаем дали ще ни стигнат. Трябва да се сменят плочките, тоалетната чиния и мивката. Батерията на душа също е за смяна. Вратата на банята засега остава. Един майстор каза, че за 700 лева ще направи всичко това…

Това са съвсем нормални разсъждения. Ако решите сами да доведе нещата докрай обикновено започвате да търсите магазини и майстори, да сравнява цени и да се вслушвате или не в съветите на познати, вече минали по този път. Ако имате търпението да прочетете дадените по-долу съвети от професионалисти в тази област можете да си спестите по наша преценка до 90% от времето и до 40% от разходите в това начинание, като естествено това нищо не ви струва.

РЕШЕНИЕ:

Ето ви едно от възможните решения в две части:

Първа част: Минимум на минимума:

Стандартната баня – с размери 2,30м х 1,80м – съдържа около 20 кв.м фаянс и теракота при височина на плочките до вратата, и 24 кв.м плочки при височина до тавана. Тази квадратура е чиста, като в нея не е предвидена загубата при рязане, оформяне на отвори, т.нар. фира. Хубаво е за всеки цвят и вид плочки да се предвиди по-голямо количество. Колко е то, зависи от качеството на плочите, квалификацията на изпълнителя, колко чупки има по стените и др. Всеки отделен случай е различен. Но ориентировъчно чистото количество може да се увеличи с 10%. И така колко плочки – 20 кв.м х 1,1 = 22кв.м
22м2 х 20 лв/м2 – 440лв.

Това са цени от средно качество български плочки. Тази цена може да се повиши заради – декоративни лайстни от PVC примерно 2 бр. х 7 лв = 14 лв,или метални лайсни по 14 лв, декоративна капачка за подов сифон – 15 лв, цветна фуга за плочки – 25 лв, ревизионен PVC капак за водомери 25/35 см – 30 лв, лепило за плочки – 8 торби от 25кг х 10 лв – 80 лв. Тоалетна чиния тип-Моноблок на Fayans – 230 лв/бр, мивка Fayans – 160 лв, Батерия за мивка и душбатерия на Vidima- 2 х 90 лв = 180 лв. Монтажен комплект за мивка – 15 лв, сифон за мивка – гъвкав – 7 лв. Монтажен комплект за моноблок 16 лв. Гъвкавата връзка за моноблок е – 18 лв. Секретно кранче – 12 лв. Транспорт на горните материали поне 40 лв. Труд, стоварване и качване на материали и оборудване – 100 лв. И така минималната сума за материали, оборудване и транспорт е над 1300 лв. Монтаж на плочки от добър майстор фаянсяджия – 20м2 х 30/40 лв/м2 = 600/800 лв, Монтаж санитарно оборудване – 200 + лв. Общо труд – около 1500 или близо 2 500 лв.

Втора част: Незадължителни, но може би неизбежни неща:

Има и много незадължителните, но може би препоръчителни допълнителни неща: 1. Сваляне на стари плочки и изнасяне и извозване на отпадъци . 2. Направа на мазилката по стените и замазка по пода преди лепенето на плочките. Ако за точка 1 и 2 наемете работници – към сметката добавете още около 800 лв. за труд и материали. 3. Водопроводът и каналът остават на старите си места без да се преработват – ако се преработват ще трябва да се предвидят още 300 лв. минимум. 4. Таванът не се ремонтира – ако се ремонтира – за гипскартон още 150 - 250 лв. 5. Не е включена нова лира за баня – ако се слага, може да се добавят още минимум 180 лв. за доставка и монтаж. 6. Ел.инсталацията не се променя. 7. Вратата за банята не се сменя. 8. Не е предвидена вана. 9. Не е предвидена душкабина. 10. Гаранцията за изпълнение е до момента на разплащането с майсторите.
За да се включете в бюджета от 2500 лв, преценете от втората част на примера кое ще си свършите сами и кое ще възложите на работниците.


1. Фаянс 30- 40 лв/кв - труд и материал
2. Теракот 35 - 45 лв/кв - труд и материал
3. Подмяна на ВиК с полипропилен 30лв./точ + 10лв./л.м
4. Направа на нов водопровод - 30 лв./точ + 10лв/л.м
5. Направа на канал ф50 мм - 40 лв. точка
6. Направа на канал ф110 мм - 30 лв точка
7. Монтаж на водомер - 30 лв. бр.
8. Монтаж на спирателен кран 1/2”- 25 лв. бр.
9. Монтаж на спирателен кран 3/4” - 35 лв. бр.
10. Тоалетна чиния обикновена - 35 лв. бр.
11. Тоалетна чиния моноблок - 55 лв. бр.
12. Мивка - 30 лв. бр.
13. Биде - 40 лв. бр.
14. Бойлер - 65 лв. бр.
15. Пералня - 40 лв. бр.
16. Вентилатор за баня - 20 лв бр.
17. Вана готова от 150 лв. до 300 лв бр.
18. Душ кабина от 150 лв. до 300 лв бр.
19. Душ батерия - 25 лв. бр.
20. Шкаф мивка - 30 лв. бр.
21. Преградна завеса - 10 лв. бр.
22. Вградено казанче - 100 лв. бр.
23. Вратичка за водомер - 35 лв. бр.
24. Душ корито - 80 лв. бр.
25. Замазка по пода за даване на наклон към сифон/ или два сифона/ и след къртене на плочки - 150 лв.
26. Мазилка по стени след къртене на плочки - 20 лв./кв.м. с материала
27. Лепене на влагоустойчив картон и дюбелирането му по стени на баня след къртене - 20 лв. кв.м с материала

Всеки обект си има своите особености и не може да се слага под общ знаменател с другите. Това са ориентировъчни цени. Можем да Ви направим абсолютно точна оферта след оглед на място.

 Какво Ви спестяваме: 
1. Подтискащата гледка на една разкъртена или незавършена баня. 
2. Качването на материали до N-тия етаж или къртенето и изнасяне на старите плочки и тоалетни чинии. 
3. Търсенето на различни специалисти за водопровода, отоплението, електрото и вентилацията. Нашите специалисти са на разположение за изпълнение със съответната гаранция. 
4. Вашето време и нерви от общуване със случайни майстори – безкрайно бавни, на които може да станете чираци с вашето чистене, носене на материали, кафета и бира. 
5. Ежедневното почистване след работа и разправията със съседите за нарушеното им спокойствие. 


 

бани 2021 г.  бани 2020 г.   бани 2019 г.   бани 2018 г.   бани 2017 г.   бани 2016 г.  за контакти