РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТ

всички видове вътрешни ремонти

 

ВАЖНО! При запитване за ремонт на  баня или ремонт на апартамент през контакт формата в новите ми сайтове получавате -

безплатен оглед, изготвяне на оферта и 5% отстъпка от крайната цена на офертата. Благодаря.

Посетете новите ни сайтове: www.ремонтнабаня.com и www.ремонтнаапартамент.com

 

 

 

01.05.2020 г. Започва основен ремонт на апартамент в кв. Люлин. В ремонта ще бъдат включени следните дейности: Изхвърляне на всички стари мебели и уреди от апартамента. Почистване на подовете от стар балатум и ламинат. Къртене на каси на врати, къртене на подпрозоречно и стара дограма, къртене на плочки в баня. Изграждане на нова електрическа инсталация. Смяна на старото ВиК-а с ново и прекарване на нови тръби за пералня в коридор и нови тръби за кухнята, която ще бъде изместена на балкона, който ще се приобщи към хола. Правене на обща изравнителна замазка в целия апартамент, за еднакво ниво на новите повърхности. Стените ще се изправят с гипсокартон, ще се шпакловат и боядисат. Таваните ще са окчени с картон с декоративна ниша с луни на едната страна в хола. Балкона ще се зида с Итонг, ще се монтират нови дограми и терасата ще се усвои към жилищната площ. Изцяло нова баня и гранитогрес с коридора, ламинат в хол и детска стая. За по-голямо качество на ремонта сме взели от големите пана гипсокартон, които са с височина 260 см. Лепенето на плочки при нас става винаги с лепило от висок клас със фибри, шпакловките са с най-добрите материали. Повече за ремонта тук.


31.03.2020 г. Приключен основен ремонт на жилище в кв. „Крива река“. Този ремонт беше в сграда от 60-те години с тухлени стени и дебела мазилка по тях. Поради  този начин на изпълнение и времето на строителство на жилището, мазилката беше станала доста суха и ронлива и по време на инсталиране  на новата електрическа мрежа, голяма част от старата мазилка падаше до тухла, което доведе до премахване на лошата част от мазилката и нейното ново полагане, но този път с мрежа. След грубата долна основа се шпаклова със следващ вид строителен материал и след него направихме две ръца фина шпакловка с Шийтрок. После стените се шкуриха, грундираха и се боядисаха с бял латекс. На подовете беше направена нова замазка и така нивото в целият апартамент стана едно, като се съобразиха преходите между стаите/с циклен паркет/ и коридора, където се положи нов гранитогрес. Време за ремонта- два месеца. Още за ремонта тук.


 

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./ 

 

 

Когато се реши започване на основен ремонт на апартамент, хората се сблъскват с редица неясноти и много въпроси свързани с тази дейност. Според отделения бюджет за ремонт , започва да се избира кой вариант и коя част от апартамента е най-добре да се ремонтира първа. Ако собствениците на жилището решат да направят банята, а в друг период дадена стая, трябва да се знае, че мръсотията по следващите ремонтни работи ще мине изцяло през новата баня. Затова моя съвет е да се прави основен ремонт, когато това е възможно, а не частични такива. Също така трябва да се знае, че ако един ремонт се прави на 4 етапа, то разходите за доставка на материал, качване, пакетиране на стаите с найлони, поръчване на контейнер за отпадъци и др, ще се повтарят на всеки етап, което води до значителна сума разтегната във времето.

 Основния ремонт се разделя на няколко основни етапа, като първо ще ги синтезирам накратко в точки, а после ще ги опиша подробно.

 

1. Оглед  и преценка на възможностите за работа, обмяна на идеи и изготвяне на оферта. При съгласие за взаимна работа се сключва договор и се определя дата за начало.

2. Къртене, чистене, изхвърляне.

3. Частична или цялостна подмяна на електрическата инсталация.

4. ВиК - водопровод и канализация, отопление.

5. Смяна на дограмата.

6. Замазки по пода според разликата в нивата по отделните стаи и коридора.

7. Мазилки по стените и таваните . Те са доста видове и се коментира с клиента дали да бъдат гипсови шпакловки, дали да е с лепен картон или с картон на конструкция. Същото и за таваните.

8. Ремонт на баня и тоалетна. Те се правят след къртене, електро, вик, подове, стени и тавани, за да не се цапат, ако се направят първи.

9. Като са готови подовете се взимат размери за интериорните врати.

10. Боядисване с летекс на стени и тавани.

11. Полагане на подови настилки- ламинат, гранитогрес, паркет и т.н.

12. След монтажа на кухнята се пристъпва към втората част на електрото, а тя е закачане на всички лампи, ключове и контакти.

13. Моя съвет е монтажа на външната врата да бъде последен, за да не се цапа вратата по време на ремонта. След нейният монтаж се оформя около нея отвътре и отвън.

14. Почистване на апартамента от всички остатъчни материали.

15. Последна ръка латекс след всички монтажи на електрото, кухнята, вратите.

 

Начална    Груб строеж    Инсталации    Измазване и дограма   Гипсокартон    Покрив   Топлоизолация   Узаконяване   Акт 14-15-16    Довършителни работи    Галерия със снимки   Ценоразпис   Изготвяне на оферта   Ремонт на баня   За контакти  

Ние в   Ние във   Мобилна версия 

 


 Ще кажа какви са стъпките по един основен ремонт  на апартамент, като гледам да не съм много досаден. Разгледайте снимките, видео клиповете на моите завършени обекти, защото смятам, че една подходяща снимка е повече от 100 думи, един видео клип - още повече. И така ще придобиете по- ясна представа за работата ми. От Галерията може да черпите идеи за Вашия ремонт. Ако Ви допадне това, което видите, може да ме поканите на оглед, където ще коментираме на място ремонтните дейности от които имате нужда, тяхната последователност, специфичност и срокове за изпълнение. Това, което предлагам е: ВиК майстор професионалист, електро специалисти, дограмаджия, фирма за интериорни врати с отстъпка, майстори шпакловчици, майстори по замазки и мазилки, майстори по монтаж на фаянс, гранитогрес и теракота, гипсокартон. Транспорт с камиони и доставка на материали, общи работници. Спестявам Ви нервите по комуникация с различни непознати майстори, организирам работата между всички звена.


 

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./

 

1. КЪРТЕНЕ-СЪБИРАНЕ-ИЗНАСЯНЕ- При къртенето в един апартамент трябва да се подхожда внимателно с електрическите кабели в стените, като преди това трябва да се спре тока и да се пусне кабел само за къртачите. В един апартамент може да се изкъртят банята и тоалетната, но може да се наложи и премахване на стени, прозорци, да се маха замазката по подовете, да се къртят плочки по коридори и кухня. Това е много трудоемка и отговорна работа, като ние разполагаме със съвестни и работливи хора, занимаващи се само с тази дейност. Къртенето по един апартамент може да отнеме от ден до две седмици работа, според нуждите на клиента. Обикновено клиентите желаят да се премахнат и старите каси на вратите, стари дюшамета, ламперии, стари мебели, кухни и т.н. Поръчват се необходимият брой контейнери, които се изхвърлят на сметното депо. Изнасянето на боклуците става със здрави чували. В частта на къртенето влиза и изрязването на железни балконски дограми и други. След изнасянето на отпадъците входа и асансьора се измитат и почистват задължително.

2. ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА: при нея може да се разглеждат нещата основно в два аспекта. Цялостна подмяна на ел. системата и частична  подмяна. Когато се прави ремонт на бяна, няма нужда да се пускат нови кабели от ел. таблото, през коридора и да се пробиват стените на банята, а се пускат удължаващи кабели за новите луни, вентилатор, лампа в огледалото. Обаче ако има нужда от нов бойлер, тогава се слага нов предпазител в таблото над входната врата, или ако няма място в таблото се сменя и самото табло. Ако по време на ремонта се сменя и кухнята, тогава почти на 100% е ноебходимо пускане на нови линии за новите електро уреди. Ако жилището е над 20 години е хубаво да се игнорира старата ел. инсталация и да се пуснат нови кабели до точките, които се посочват от клиента, със задължителна смяна на таблото с бушоните. Съветвам ви да  не давате пари за проектант при изготвянето на ел. инсталация, освен ако нямате силното желание да го направите, а с моя помощ да уточним всички точки за ключове, контакти и лампи по жилището. Така ще сепестите от 1000 до 1500 лв, за проекти. Ориентировъчно цената за нова ел. инсталация за труд + материал е: гарсониера - 1000-1500 лв. двустаен апартамент - 2000-2500 лв, тристаен апартамент- 3000-3500 лв. Ако в ремонта на апартамент ще бъде използван картон за изправянето на стените, тогава ел. кабелите няма нужда да се вкопават в стените, което ще ви спести първо пари за къртене на канали в стените - около -500-600 лв. и второ пълнененето на тези канали и заравняването им. Най-удачно и почти задължително е поне в коридора, от където започват всичко нови кабели/ таблото над вратата/ да се направи окачен таван от картон,под който да останат новите снопове жици.

 

Ремонт на тристаен апартамент в кв."Люлин 9"  1.04.2017 г.

   

Ремонт на тристаен апартамент в кв." Банишора" 25.09.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

3.ВиК -ВОДОПРОВОД И КАНАЛИЗАЦИЯ. В тези услуги също влиза широк спектър от дейности. От обкновена смяна на мивка и сифон, до прекарване на нова инсталация през целия апартамент до дадена точка за бъдеща кухня или каквото е необходимо.

 Какво се прави обикновено при нашите ремонти? При ремонт на баня се подменят всички хоризонтални тръби и се определят новите изходи за душ, мивка и тоалетна, според изработения проект. Сменят се тръбите в пода и се нагласят местата на новите сифони, обикновено един линеен под душа и един обикновен под мивката или тоалетната. Смяна на водомери. При нужда се подменят вертикалните тръби/ може да са и каменинови/, като за това е необходим достъп до съседните апартаменти, защото съединяването на тръбите става при съседите. Когато имаме промяна на функциалността на помещенията в апартамента, т.е. изнасяне на кухня на балкон, местене на кухня в хол и подобни, тогава се пуска ВиК по пода , като се кърти замазката и част от плочата, за да могат да се положат тръбите с точния наклон за изтичане на водата обратно. Захранването на кухнята пък става с тръби, които минават по стените или тавана. При ВиК се включват и всички дейности свързани с монтажа на мивки, душове, тоалетни и т.н. Също така , когато се налага смяна на старите радиатори се използват тези водопроводни услуги, за да се изрежат и затапят радиаторните тръби, като това става при предварително източване на водата , заедно с наблюдението на домоуправителя и наш специалист, от абонатната в мазето. Монтажът на радиатори, лири в баня , окачване на бойлер, стандартен или проточен, също влиза в тези ВиК работи.

Ремонт на 3 бани в кв."Изток" 26.08.2017г.

   

Ремонт на баня в кв. "Люлин" 6

08.08. 2017 г.

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

Ремонт на баня в кв."Овча купел 2" 20.09.2017г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Западен парк" 01.10.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук.

 

Ремонт на къща в кв."Банкя" 20.09.2017г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Св. Троица" 10.08.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

Ремонт на апартамент в кв." Гео Милев" 19.06.2017 г.

   

Ремонт на апартамент в кв."Свобода" 27.07.2017 г.

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Строеж на къща в кв. "Филиповци"

   

24.05.2017 г. Ремонт на апартамент  в  кв. "Борово"

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

15.04.2017 г. Ремонт на баня  в кв."Зона Б 5"

   

18.04.2017 г. Ремонт на къща в        кв. "Бояна"

 

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

14.06.2017 г. Ремонт на баня кв."Люлин"

   

18.04.2017 г. Ремонт на апартамент в Център  ул. "Гешов"

Повече за ремонта тук .

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

10.02.2017 г. Ремонт на апартамент в кв."Овча купел"

   

11.04.2017 г. Ремонт на апартамент в Център  ул. "Бурмов"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

15.01.2017 г. Баня и тоалетна в кв."Овча купел"

   

15.01.2017 г. Баня и тоалетна в кв."Надежда"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

 

 Повече за ремонта тук .

 

 07.10.2016 г. НАЧАЛО НА РЕМОНТ  НА БАНЯ В КВ. "МАН. ЛИВАДИ" 2

   

10.01.2017 г. Ремонт на стилна баня в кв." Овча купел"

 

 

Повече за ремонта тук .

 

Повече за ремонта тук .

 

www.facebook.com/remontnabanq

ново 2020 г.     2019 г.    страница 1 / 2018 г./   страница 2  /2017 г./  страница 3 /2016 г./