РЕМОНТ НА ПОКРИВИ

Ремонт на покриви в София и около София. Изграждане на нови покривни конструкции и ремонти на вече готови покриви.

Последно направени два покрива в кв. Горна баня и в кв. Суходол - лятото на 2022 г./ в Суходол груб строеж с покрив/- снимки и видео с дрон от тях - скоро.

 

Обикновенно лятно време съзнанието на българина е заето или с планове за почивка или с ремонт. Това са двете неизменни процедури, които ангажират битието ни. При положение, че сте на вълна ремонти със сигурност ще ви бъдем полезни. Практиката показва, че последователността на ремонтите е обратна на последователността на строенето, което ще рече, че е добре винаги да започвате от покрива при положение, че той трябва да се отремонтира. В случай, че не се съобразите с това правило рискувате след като приключите ремонта на всичко останало да ви протече покрива и да се окажете пак в изходно положение.
За да протече по възможно най-лесния, безболезен и безпроблемен  начин
вашия ремонт на покрив , трябва да сте запознати с няколко основни правила. Ето и отговорите на някой основни въпроси, които изникват при ремонт на покрив. Четете по-долу...

 БАНКЯ ==>   <==ФИЛИПОВЦИ

Покривът ми тече, а сега?


Преди да потърсите варианти за ремонт би било добре да съберете възможно най-обстойна информация за състоянието на покрива. Това би спомогнало при предварителните ви проучвания за цени, възможности за избор на материали, срокове за изпълнение и други. За целта е добре да знаете с какво е покрит той - битумни или керамичн (бетонни, интернитови) керемиди, естествен камък, рулонна хидроизолация с посипка или друго. Какъв тип е покривната конструкция – прав или скатен тип, дървена или бетонова. Какво е състоянието на съществуващото покритие (керемиди или рулонна хидроизолация). В какво състояние е дъсчената ви обшивка (мертеци, греди, дъски, OSB плоскости), на колко години е покривната конструкция, къде са течовете в случай, че имате възможност да ги установите (около комини, капандури, отдушници или друго).

 


Начална    Груб строеж    Инсталации    Измазване и дограма   Гипсокартон   Покрив                Топлоизолация   Узаконяване   Акт 14-15-16     Довършителни работи    Галерия със снимки              Ценоразпис   Изготвяне на оферта   Ремонт на баня   За контакти   Ние в

МОБИЛНА ВЕРСИЯ НА САЙТА

 

НОВА КЪЩА ДО СТАРА/ПРИСТРОЯВАНЕ/ И ПРАВЕНЕ НА ОБЩ ПОКРИВ НА ДВЕТЕ. КВАРТАЛ ПАВЛОВО

 

 

 

СТРОЕЖ НА ПОКРИВ И КЪЩА  В ГРАД БАНКЯ -ВИДЕО ПОВРЕМЕ НА СТРОЕЖ НА ПОКРИВА И КЪЩАТА И ВИДЕО С ГОТОВ СТРОЕЖ И ПОКРИВ

 

ПОВРЕМЕ==>    <==ЗАВЪРШЕНО

 

 

 ГУРМАЗОВО - груб  строеж на къща, покрив и всички довършителни работи

   

 

СТРОЕЖ НА ЕДНОФАМИЛНА КЪЩА И ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОКРИВ ОТ НЯКОЛКО НИВА.

 

     

 

 

Всички обекти са изпълнени от фирма ЕТ "Георги Сечков"!


Към кой да се обърна за ремонт?


Нашият съвет е да се обърнете към специализирана фирма с опит в тази дейност и най-вече със седалище (трайно установено офисно помещение)? По този начин ще се застраховате (доколкото това е възможно) от опити за “измъкване” от отговорност след направеният ви ремонт. В противовест с логиката, често пъти и офертите от реномираните и утвърдили се фирми са еквивалентни на тези направени от майстори самозванци.

Освен това задължително търсете и гаранции за извършената работа. Минималната гаранция, която би ви дала всяка добра фирма е около 3-5 години. Задължително изисквайте преди започването на работа да сключите договор с изпълнителя, в който да са упоменати неустойки при просрочване на ремонтните дейности, гаранционния период и какво включва той.Какви материали да използвам?

Съветът ни е да заложите на качествени материали от реномирани производители. Естествено, това ще утежни предвидения ви бюджет, но по-добре един път като сте се захванали с покрива да го направите така, че следващия ремонт да е след 30-40 години и да остане като задължение на внуците ви. При керамичните и бетонови керемиди можете да избирате между няколко фирми, като цената на качествените продукти е около 10-12 лв/м2.

По-евтин вариант са някой български или гръцки oбикновенни керамични керемиди, които обаче доста често се оказват некачествени. При рулонните хидроизолации и битумните керемиди тънкостта на избора е във вида битум, от който е направен материала, неговата гъвкавост и устойчивост на атмосферни влияния. Добре е за рулонните хидроизолации да се посъветвате със специалист, който да ви разясни разликите между APP и SBS тип изолация, да уточните цените, предлаганите на пазара, видовете и марките и да ви посъветва на какво да се спрете във вашия конкретен случай.Нужно ли е да се направи някаква предварителна подготовка на покрива?

Независимо дали основата ви е бетонна плоча или дъсчена обшивка е препоръчително под основното покритие да положите един пласт подкеремидна мушама за керамичните или бетонни керемиди, двупластова система за плоски покриви с битумна мембрана или битумна мембрана за първи пласт хидроизолация под битумни керемиди за скатни покриви. Тя е като допълнителна застраховка и предпазва покрива ви от евентуално нарушаване на цялостта на основното покритие.

При рулонните битумни хидроизолации е препоръчително да отстраните неравностите по основата на покрива, като при бетон премахнете всички неравности по-големи от 0.5 см, а при дъсчена обшивка подравните отделните дъски. Минималната допустима разлика между тях не трябва да е по-голяма от 1 см.Какъв тип покритие да избера за покрива си?

 

В повечето случаи наклона на покрива ви определят с какво покритие да бъде той. Ако сте в панелен блок равен (плосък) покрив най-сигурният вариант е рулонна битумна хидроизолация. Естествено можете да опитате и с гумирана такава, както и с хидроизолационни разтвори, но тези продукти са сравнително от скоро на пазара у нас и все още няма сигурни резултати и безспорни положителни или отрицателни отзиви за качествата и ефективността им.

При покриви с наклон е определящ градуса на наклона. Ако той е от 0 до 15 градуса е препоръчително да се ползва рулонна хидроизолация.

Битумните керемиди са подходящи за покриви с наклон от около 10-15 до към 80-90 градуса.

Керамичните тип “Марсилски”, както и бетонните са подходящи за покриви с налкон от около 18-20 до към 50-55 градуса, естественият камък е за препоръчване при наклони между 30 и 60 градуса.

Кое е най-доброто покритие за покрив?
На подобен въпрос не може да се отговори еднозначно. Ако се съди по “живота” на различните покрития трябва да отбележа, че при битумните керемиди и рулонните хидроизолации той е около 20 до максимум 30 години, керамичните и бетоновите са с поне 2 пъти по-дълъг живот, а плочите от естествен камък изкарват и много повече.

Предимствата на битумните керемиди са в това, че те са далеч по леки от керамичните и бетоновите си еквиваленти. При тях тегло е около 9-15 кг/м2, срещу 55-62 кг/м2 за тип “Марсилски”, 68-73 кг/м2 за бетонните, 75-80 кг/м2 за керамичните и 9-10 кг/м2 за синтетичните керемиди, имитиращи естествен камък и 95-105 кг/м2 за естественият камък. Като предимство на битумните керемиди може да се посочи и това, че с тях може да оформите много лесно и надеждно всякакви архитектурни елементи, чупки, свивки и т.н. Освен това те се предлагат в над 9 различни форми и около 50 различни цветови варианта, което може да допринесе допълнително за завършения обилк на сградата ви. Освен това, покрив направен с тях не изисква каквато и да било поддръжка през експлотационния период, докато керамичните керемиди се чупят и се налага да бъдат периодично подменяни.

При битумните керемиди са много по-лесни за изпълнение и всички тенекеджийски работи по покрива, за разлика от керамичните при които те са значително по-тежки. Обикновенните керемиди имат и много “фира”, а освен това при тях допълнителните елементи като снегозадържащи керемиди, керемиди за била, керемиди-отдушници и други подобни оскъпяват допълнително сметката ви.

Който и вариант да изберете се интересувайте за цялостното остойностяване на покрива ви с допълнителните аксесоари към него, а не за цена на кв.м.

http://www.izolacii.eu/php/statiq.html?id=147,L

 

 

 Начална : Груб строеж : Инсталации : Измазване и дограма : Гипсокартон : Покрив : Топлоизолация

: Узаконяване : Акт 14-15-16 : Довършителни работи : Видео галерия : Галерия със снимки от обекти : За контакти