Йордан Сечков: 0888 80 17 16; 0887 224 717 ; M@ILS - I.SECHKOV@ABV.BG; SECHKOV@SECHKOV.COM


Начална    Груб строеж    Инсталации    Измазване и дограма   Гипсокартон   Покрив                Топлоизолация   Узаконяване   Акт 14-15-16     Довършителни работи    Галерия със снимки              Ценоразпис   Изготвяне на оферта   Ремонт на баня   За контакти   Ние в

 

МОНТАЖ НА ГИПСОКАРТОН-ЦЕНА Труд + МАТЕРИАЛИ

Предстенна обшивка

Предстенна обшивка с метална конструкция 24.00 лв. м2
Предстенна обшивка тип суха мазилка (лепене) 15.00 лв. м2
Преградни стени с 1 пласт гипсокартон от двете страни
- с конструкция 50мм. ( обща дебелина 75мм. ) 28.00 лв. м2
- с конструкция 75мм. ( обща дебелина 100мм. ) 30.00 лв. м2
- с конструкция 100мм. ( обща дебелина 125мм. ) 32.00 лв. м2
Преградни стени с 2 пласта гипсокартон от двете страни
- с конструкция 50мм. ( обща дебелина 100мм. ) 34.00 лв. м2
- с конструкция 75мм. ( обща дебелина 125мм. ) 36.00 лв. м2
- с конструкция 100мм. ( обща дебелина 150мм. ) 38.00 лв. м2
Окачени тавани от гипсокартон
- окачен таван ( единична скара ) 24.00 лв. м2
- окачен таван ( двойна скара ) 27.00 лв. м2
- сложни тавани ( скрито осветление, фигури, сводове ) по договаряне (след оглед)
Обличане на трегери, колони, тръби и др. ( куфари ) 23.00 лв. м2
Обръщане на дограма, врати и други отвори 8.00 лв. л.м.
Поставяне и обработка на ъглохранители
( алуминиев ъгъл )
- 90 градуса 2.50 лв. л.м.
- 135 градуса 4.00 лв. л.м.
- Гъвкав ( овал ) 6.00 лв. л.м
Допълнения
- минерална вата – 40мм. +3.50 лв. м2
- минерална вата – 50мм. +4.00 лв. м2
- влагоустойчив гипсокартон +1.50 лв. м2
- пожароустойчив гипсокартон +1.50 лв.м2

 

ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ - ЦЕНА Само Труд
 

Шпакловка на гипсокартон - 4.00 кв.м
Поставяне и обработка на ъглохранители
-- 90 градуса 3.00 л.м
-- 135 градуса 3.00 л.м
-- Овални ъгли 6.00 л.м
Боядисване
-- един цвят 3.50 кв.м
-- два цвята 4.10 кв.м
-- три и повече цветове 5.50 кв.м

Всеки обект си има своите особености и не може да се слага под общ знаменател с другите.Това са орентировачни цени. Можем да Ви направим оферта за груб строеж / или до ключ / след предоставени от Вас чертежи по конструкция, архитектура и кол. сметка или след оглед на място.

 

 

Фирмата ни има дългогодишен опит в монтажа и строителството с гипсокартон! Полагане на силикатни благородни мазилки. Стуко Венециано на специални цени с безкомпромисно качество. 
Ако желате разгледайте специализирания ни сайт за луксозни ремонти: www.luxremonti.alle.bg
 
 
КУТИЯ ОТ ГИПСОКАРТОН, СТЕНИ ОТ ЛЕПЕН ГИПСОКАРТОН И СТЕНИ С КОНСТРУКЦИЯ, ОКАЧЕНИ ТАВАНИ
                                                          
 

Характеристики на гипсокартона
Гипсокартонът е широко използван материал с утвърдено място в сухото строителство, благодарение на многото си доказани с годините преимущества. Той се произвежда в непрекъснат конвеерен процес по зададена форма, дебелина и тип на страничния ръб. Излива се във вид на плоскости с два слоя специален картон, между които има сърцевина от гипсова смес с армиращи добавки. Сцеплението между картона и сърцевината се улеснява чрез съставки в гипса на основата на лепила. За оформяне на страничния ръб от лицевата страна се изтеглят краищата на листа. След изсъхване на гипса паната се режат в желаните размери.

В строителните работи с гипсокартонени плоскости не се използва вода и затова те се отнасят към сухото строителство. Гипсокартонът дава възможност за изграждане на леки преградни интериорни стени, окачени тавани, подове, облицовки на стари и нови стени. Специалисти изтъкват много предимства на този материал, между които са дълъг живот, добър естетически вид, идеално гладка повърхност, чист състав, който не застрашава здравето на хората и околната среда. Гипсът не съдържа токсични компоненти (състои се от калций, сяра, кислород и вода) и има киселинна реакция, сходна с тази на човешката кожа.

Работата с гипсокартон е лесна и отнема сравнително малко време. Той е лек и структурата му допринася за акумулиране на топлина. Паропропусклив е, т.е. може да “диша”, благодарение на множеството пори в гипса. Това означава, че регулира относителната влажност в помещенията. Когато тя нарасне, гипсокартонът я поема и отново я отдава след изсъхване на въздуха. След импрегниране материалът е и влагоустойчив.
Чрез сухо строителство с гипсокартон ще постигнете не само задоволителна топлоизолация, но и изискваната от съответните нормативни актове шумоизолация – 47dB поглъщане на шум в обществени сгради. Материалът осигурява 60мин. граница на пожароустойчивост, тъй като гипсът не гори.

С гипсокартон се получава идеално изравняване на повърхността, която няма нужда от нанасяне на замазка и директно може да се боядиса, да се сложат тапети, декоративна мазилка или плочки. Гипсът е формовъчен, което позволява изработване на елементи с различни размери и форми. Освен плоските гипсокартонени елементи съществуват и огънати. В резултат на това, с тях могат да се реализират разнообразни и оригинални идеи за рационално използване на вътрешното пространство, включително изграждане на криволинейни повърхности.

При ремонт на стари сгради с дървен гредоред сухото строителство с гипсокартон води до минимално допълнително натоварване на съществуващата конструкция. При ново строителство използването на тези системи води до около 25% икономия на армировка и бетон, тъй като теглото на неносещите преградни стени, окачените тавани и преградните обшивки се намалява. Сеизмичната устойчивост на обекти със сухо строителство е подобрена, защото хоризонталните и вертикалните натоварвания не се предават на преградните конструкции. Малката дебелина на преградните стени печели свободна обитаема площ. Приложението на системи за сухо строителство с гипсокартон е възможно във всички сезони. Получените строителни отпадъци са много по-малко в сравнение с тези от конвенционалното строителство.

Има различни видове гипсокартон. Обикновеният е за вътрешни довършителни работи. Съществува и пожароустойчив гипсокартон, който се отличава от обикновения по повишената си съпротивляемост към открит огън. Прилага се в помещения със сух влажностен режим, като осигурява пожарозащита до 180мин. Влагоустойчивият гипсокартон е със специално импрегниран картон, а в гипса има влагоотблъскващи и антимикотични добавки. Той се прилага в помещения с висока относителна влажност. Препоръчва се да се използва комбинирано с подходящи хидроизолация и вентилация. Друга разновидност на материала комбинира свойствата на предходните два вида, т.е. предлага едновременно пожаро- и влагоустойчивост. Вече съществуват и гипсови плоскости със стъклена обшивка за оптимална пожарозащита.

На пазара се предлага също специален акустичен гипсокартон. Той поглъща не само шумовете в помещението, но и тези, които идват отвън. Има и гипсокартон с хигиенни функции - за чисти помещения в медицината, фармацията, оптиката, хранително-вкусовата промишленост, в производството на микроелектроника, микромеханика, стъкло и козметика. Такива материали (Thermaclean, Schlicht Hygena) възпрепятстват преминаване през стените на замърсители и преносители на зарази. Гипсът при тях обикновено има бактерицидни добавки. Картонът също е със специални физически и хигиенни качества, които го правят подходящ за приложение в тази област.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Гипсокартон това е строителен материал, който се използва в интериора за облицовка на стени, тавани и изграждане на преградни стени. Гипсокартона се състои от два свързани листа специален картон, между които има гипсова сърцевина с армирани добавки за по-голяма здравина. Гипсокартона е абсолютно безвреден и екологичен, гипсокартона е направен от природни и нетоксични материали. Гипсокартона е дишащ строителен материал той отделя влагата без да я задържа в помещението това намалява риска от появата мухъл.
Гипсокартона е много популярен в сухото строителство за украсата на офиси и други помещения. С гипсокартон дизайнерите могат да създават уникални решения. От гипсокартон могат да получат не само гладки повърхности, но също така комплекси многоъгълни и овални арт фигури. Оцветени в различни цветове латекс, те изглеждат много атрактивни и са подходящи както за жилищно, така и за офис пространство.


Окачен таван от гипсокартон.


Окачените тавани не са само за украса на стаята. Те скриват неравностите и недостатъците на етажната плоча в тях могат да се интегрират светлини, лесно се почистват и не трябва да пребоядисвате всеки път. Окачените тавани от гипсокартон са относително не голяма инвестиция, която повишава значително стойността на жилището. Конструкциите от гипсокартон са лесни за поддръжка, а и винаги могат да се пребоядисат, така че те са широко използвани в различни сгради. В помещения с висока влажност се използва водоустойчив гипсокартон. В помещения с изисквания за пожарна безопасност се използва специален гипсокартон, чийто централен слой съдържа фибри и добавки, които повишават неговата пожароустойчивост.

Гипсокартон – Поради отличните си характеристики, гипсокартона намира все по-голямо приложение в строителството. Освен за окачени тавани, гипсокартонът е приложим и при направата на преградни стени, обръщането на прозорци, облицоването на стени, създаването на различни фигури и пана, както за окачен таван, така и за всякакви интериорни стени. При монтаж на гипсокартон строителните отпадъци са много малко, а технологичното време за изпълнение е намалено в пъти.

Едно от най-важните качества на гипсокартона е фактът, че той може да бъде моделиран и с него да се изработват различни по форма и размер детайли и дизайни. Това прави всеки един проект е възможен.

Фактът, че гипсокартонът е пожаро-, звуко-, топло- и влагоустойчив го прави несравним материал както за направата на окачени тавани, така и за всякакви други структури, свързани с изграждането на дома или офиса.

С две думи – гипсокартонът е лесен за монтаж и обработка и притежава несравними изолационни свойства. Дали ще се използва за направа на окачени тавани, предстенна обшивка, преградни стени или ниши – гипсокартонът си остава едно отлично универсално решение. Според изчисленията 12.5 м стена от гипскартон, заедно с 50 мм минерална вата се равняват на 25-сантиметрова стена от многокамерна тухла!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

С помощта на гипсокартона Вие можете да подравните идеално всякакви стени. Докато монтирате гипсокартон няма да има излишен боклук и прах, което означава, че ремонта Ви няма да бъде толкова неприятен и без излишно напрежение. С помощта на гипсокартона Виe можете да придадете всякакви форми на стените, което позволява да се достигне всяко дизайнерско решение и фантазия. Скритото осветление с лунички също не е проблем за тавани от гипсокартон. Ако имате нужда от гипсокартон във Вашата баня няма проблем, специалният водоустойчив гипсокартон е на вашите услуги. Желаете да облицовате камината, на помощ идва топлоустойчивият гипсокартон.

 

 

 Начална : Груб строеж : Инсталации : Измазване и дограма : Гипсокартон : Покрив : Топлоизолация

: Узаконяване : Акт 14-15-16 : Довършителни работи : Видео галерия : Галерия със снимки от обекти : За контакти